VAN ZZP NAAR BV: HESSELINK TECHNIEK

Berrie Hesselink is sinds 2013 zelfstandig ondernemer. Onlangs richtte hij een eigen BV heeft op. Met Hesselink Techniek helpt hij bedrijven die te kampen hebben met een gebrek aan expertise en/of te maken hebben met een een piek in hun productiewerkzaamheden.

Halverwege de jaren ’90 begint Berrie bij Wolter en Dros in de techniek. Via werkgevers als Biesheuvel Groep, Deta Batterijen en IJssel Technology rolt hij in het zelfstandig ondernemerschap. Als zzp-monteur werkt hij voornamelijk in het onderhoud binnen de industrie. Zo heeft Berrie voor Mekano onder meer gewerkt bij Remia, Heinz, Bosch, Bakkersland en Wärtsilä.

Sinds kort heeft hij een BV opgericht, Hesselink Techniek, en heeft hij een deel van een bedrijfspand ingericht als werkplaats. Klaar om werk aan te nemen van bijvoorbeeld machinefabrieken die hun onderdelen extern willen laten vervaardigen of assembleren. Berrie: “Ik vind het mooi om andere bedrijven te helpen hun productiedruk te verminderen. Ze kunnen nu het ruwe materiaal bij mij afleveren en krijgen daar dan geprepareerde onderdelen voor terug. En wat ik zelf niet kan vanwege een gebrek aan een bepaalde bewerkingsmachine, besteed ik uit aan partners.” Naast het vervaardigen of assembleren van onderdelen reviseert Hesselink Techniek ook SEW-motoren trouwens. Een specialisme van hem.

Groeiende onderneming

Berrie is een ondernemer pur sang. Hij is dagelijks bezig om te zien hoe hij zijn bedrijf het beste kan laten groeien. Momenteel speelt de vraag hoe hij één en ander het beste kan organiseren als hij iemand in dienst zou nemen. Tijdens piekwerkzaamheden heeft Berrie ondersteuning nodig, maar op andere momenten is er geen werk voor een extra medewerker. Je zou hem bijna adviseren een zzp’er in te schakelen. Zelf denkt Berrie aan het aanbieden van een leer-werkplek: in zijn netwerk bevinden zich mensen uit bijvoorbeeld de autotechniek die zich willen gaan richten op productietechniek. Op die manier draagt Hesselink Techniek ook nog een maatschappelijk steentje bij. “Als mensen technisch inzicht hebben en graag willen leren, ben ik méér dan bereid in hen te investeren,” aldus Berrie.

Next Step: werk aannemen

De volgende stap is het binnenhalen van meer werk voor de werkplaats zoals laswerk, montagewerk of reviseerwerk. Producten die Berrie inmiddels vervaardigd heeft zijn bijvoorbeeld voetsteunen voor kantoormedewerkers, een brandtrap of afzuigkasten. Die laatste zijn voor gebruik in de medische sector, waar Berrie zich in het bijzonder op wil richten. “Net als in de food zijn de richtlijnen streng en de eisen aan kwaliteit hoog. Dat past bij mij.”

Kun jij gebruik maken van Berrie’s diensten of weet je waar deze elders nodig zijn? Neem contact op via info@hesselink-techniek.nl en laat je telefoonnummer achter. Contact opnemen via LinkedIn kan ook.

Website Hesselink Techniek