OP BEZOEK BIJ WESLEY VAN DER PASCH: MAAK KENNIS MET PRS

Wesley van de Pas is eigenaar van PRS BV. PRS ontwikkelt en produceert allerlei soorten elektronische aansturingen en besturingen (printplaten, PLC’s, PCB’s) voor de industriële markt.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van SMD/SMT en Through Hole technieken. PRS levert doorgaans tientallen tot enkele honderden exemplaren, maar grotere series zijn ook mogelijk. Naast ontwikkeling en productie levert PRS ook een scala aan kant en klare onderdelen, zoals diverse elektrische en elektronische componenten. Soms vult Wesley ondanks alle drukte voor Mekano nog een opdracht in en aangezien zijn bedrijf in Boxtel zit, komt hij gelukkig ook nog wel eens op de koffie bij ons.

Al pratende over printplaten, elektronica en hoe het productieproces van bijvoorbeeld printplaten eruit ziet, kreeg ik in zijn bedrijf een rondleiding. Met een bak nieuwsgierigheid ging ik naar binnen, met een karrevracht aan nieuwe kennis kwam ik weer buiten.
PRS ontwerpt zelf de printplaat. Het basisontwerp wordt naar een fabrikant gestuurd, geproduceerd, en komt terug voor verdere bewerking. Dan begint het eigenlijk pas. De printplaat wordt in een machine gelegd waar fluxpasta wordt aangebracht voor de hechting van alle benodigde componenten, later tijdens het soldeerproces. Vervolgens wordt de printplaat in een machine ingevoerd die zorg draagt voor het geautomatiseerd plaatsen van deze componenten, zoals processoren, condensators en microchips.
De printplaat wordt uiteindelijk geplaatst in een behuizing. Bij PRS kunnen ze die behuizingen, veelal van kunststof, zelf produceren met een door Wesley zelf aangepaste frees. De printplaten kunnen voor allerlei toepassingen worden gebruikt. Meer weten over wat PRS kan betekenen? Bekijk de onlangs vernieuwde website van PRS

 
PRS website