Johan Otten, Technische Dienstverlening Otten

“Mekano zoekt nog steeds werk wat bij me past!”

Johan Otten kwam in 2011 via een vriend bij Mekano terecht. “Ik had op dat moment nog best veel vraagtekens om als zzp’er aan de slag te gaan”, zegt hij. “Mekano nam de twijfels weg. Dankzij hen heb ik de stap naar vrijheid en mogelijkheden gezet.”

Uitdaging en afwisseling

Ondertussen zijn we zeven jaar verder en is Johan een zzp’er die zeer veel opdrachten voor Mekano heeft uitgevoerd. Als allround mechanisch monteur heeft hij diverse klussen voor onder meer Marel Poultry en Marel Benelux gedaan en langlopende opdrachten bij Bosch Transmission Technology ingevuld.

“Het fijne van Mekano is dat ze je uitdagende opdrachten bieden”, vertelt Johan. “Niet alleen kijken zij naar wat je daadwerkelijk kunt, maar ook binnen welke bedrijfscultuur je past. Ze ontzorgen je met het papierwerk en – voor mij meest belangrijke detail – Mekano betaalt altijd op tijd!”

Door de invoering van de wet DBA was het voor Johan tijd om van opdrachtgever te wisselen. “Op dit moment vervul ik zonder tussenkomst van een intermediair een opdracht bij een gerenommeerd specialist op gebied van machinebouw. Het grappige aan dit verhaal is dat ik momenteel aan een project werk voor implementatie en inbedrijfstelling van een nieuw machinepark voor Bosch. Zo is de cirkel weer rond”, lacht hij.

Spannende zoektocht

Het was voor Johan wel even spannend om na zo’n lange tijd te kijken hoe hij als zzp’er aan een nieuwe opdracht kon komen. Hiervoor had hij in samenwerking met De Telefoon Gids een spreekwoordelijke ‘googlebom’ geplaatst. Een goed plan, zo bleek. “Je betaalt efen bepaald bedrag waardoor je vierentwintig uur lang met je bedrijfsnaam bij zoekopdrachten in Google naar boven komt. Dit leverde mij in een etmaal vijftig nieuwe contacten op. Bizar! Dan besef je je pas hoeveel werk er momenteel is in de techniek.”

Leren is vooruitgang

Stilzitten is er voor Johan niet bij. Hij is zich in de loop der tijd dan ook altijd blijven ontwikkelen. “Mijn kracht is mezelf vastbijten in de werking van een machinelijn, totdat ik alle ins- en outs ken. Ik ben hierdoor zelfs de vraagbaak geworden over diverse machines”, legt hij uit. “Bij mijn huidige opdracht begeleid ik jonge studenten Techniek. Zij maken stapsgewijs kennis met het technische vak via theorie en leren in de praktijk door de kennis van een ervaren technicus. Het werkt overigens vice versa, want ik leer zelf ook van deze jonge generatie”, besluit Johan.
Daar houdt zijn bijscholing overigens niet bij op, want ook Johan gaat binnenkort terug de schoolbanken in, als hij start met de cursus ‘Elektrische storing zoeken voor mechanisch monteurs.’

Op de vraag of Mekano hem nog kan inzetten voor opdrachten, krijgen we een glimlach en daarna zijn agenda met beschikbare ruimte voor de komende tijd te zien. Bedankt Johan voor je verhaal en je inzet, we gaan ervan uit dat we nog mooie projecten samen mogen afronden!