Deniz Yalcin, ST Machinetechniek & Services

Eénmaal geproefd aan zelfstandig ondernemerschap wil ik méér!

Voor onze rubriek ‘Zzp’er in de spotlight’ bezoeken we Tomatenkwekerij de Poort, waar Deniz Yalcin voor zijn huidige werkgever, MWM Benelux Deutz Power Systems, aan het werk is. “Kom maar eens kijken bij onze vaste opdrachtgever, dan kun je zien wat ik doe.”

Trots laat Deniz zien hoe hij de WKK (warmtekrachtkoppeling) instelt in de enorme motor om de juiste Co2 uitstoot te regelen in de kassen, de verlichting juist af te stemmen en de warmte te reguleren. Mijn eerste indruk? Een vakman die weet wat hij kan én zelfstandig werkt! Een zzp’er of, zoals wij ook wel zeggen, een zelfstandig technisch professional.

Andere zzp’er bracht hem in contact met Mekano

Deniz staat sinds een half jaar ingeschreven bij Mekano. Hij was via een bekende van hem getipt om eens contact met Mekano op te nemen, om zich goed te kunnen laten voorlichten. Deniz zat er al langer aan te denken om als zzp’er aan de slag te gaan, en heeft na een gesprek met een Consultant Techniek van Mekano de keus gemaakt om daadwerkelijk zzp’er te worden. “Nu vul ik opdrachten in, naast een vast dienstverband als onderhouds- en storingsmonteur. Maar uiteindelijk wil ik volledig als zzp’er aan de slag,” aldus Deniz. Hij vult zelf lachend aan: “Nu ik ervan geproefd heb, is het zzp-schap het mooiste om te doen en wil ik méér.” Waar zijn uitdaging ligt? “Nou, dat weet ik wel,” zegt hij. “Dat is bij het compleet reviseren van grote machinelijnen tot en met de automatisering.”

The sky is the limit

Ook buiten de Nederlandse grenzen ziet Deniz zijn werkgebied. Hij heeft jaren in het buitenland gewerkt als reparatie- en onderhoudsmonteur aan F16’s bij Defensie. In die periode heeft hij op verschillende basissen rondom de wereld gewerkt. 
“Het eropuit trekken in de wereld, nieuwe mensen ontmoeten en leren van andere zienswijzen, is iets wat me blijft trekken.”
Ondertussen heeft hij als mechanisch monteur al meerdere klussen via Mekano naar volle tevredenheid ingevuld, aangevuld met elektrisch onderhoud. Deniz: “Over 5 jaar hoop ik met ST Machinetechniek & Services een eigen werkplaats te hebben en misschien wel 2 tot 3 mensen in dienst te hebben, om ook de grotere klussen aan te kunnen nemen. ”
Deniz ziet zichzelf niet klaar zijn met leren. “Er valt altijd nog iets te leren, ik wil me ook dóór blijven ontwikkelen” zegt hij enthousiast. “Zo zou ik nog wel de E (elektrische) kant meer onder de knie willen krijgen. Het programmeren tot en met de PLC, dat is nog een ontwikkelpunt.” Volgens Deniz ben je tenslotte nooit te oud om te leren!

ST Machinetechniek & Services is een bedrijf dat geleid wordt door kennis en kunde, met een vleug humor, grote werklust en een positieve instelling. Wij wensen Deniz alvast een hele mooie toekomst toe.