André en Coen Knippenburg; het duo kennis en snelheid

Vader André (55 jaar) is een zzp’er met een jarenlange ervaring in de grafische branche. Zijn zoon Coen (24) is sinds 3 jaar zzp’er.

De keuze om net als zijn vader zzp’er te worden was voor Coen al vroeg duidelijk. “Ik kan gewoon niet voor een baas werken”, verklaart hij breedlachend. “Ik werd al snel gezien als ‘snotneus’ die het beter wist en overal een mening over had.” Waar hij direct aan toevoegt, “Maar vaak had ik wel gelijk!”

Zijn toenmalige werkgever gaf aan dat hij voor zichzelf moest gaan werken. Deze aansporing gaf voor Coen de doorslag, waarop zijn carrière als zzp’er begon. André vult aan dat Coen destijds nog thuis woonde en de risico’s klein waren om het niet te gaan proberen als zzp’er. “Hij kon in het begin mee naar opdrachtgevers van mij en was een welkome aanvulling,” aldus André.

Kennis & snelheid

Als ze over elkaar een woord mogen zeggen waarin ze uitblinken, wordt André door zijn zoon getypeerd met woord ‘kennis’ en geldt voor Coen het begrip ‘snelheid’. Twee krachttermen die onontbeerlijk zijn voor een goed functionerend team en die tot uiting kwamen bij een grote klus waarbij offsetmachines totaal gereviseerd en geassembleerd moesten worden. Een klus waar ze tot nu toe het meest trots op zijn, zegt André: “Dat was een klus waar normaliter een team van 4 personen gemiddeld 2 maanden aan werkt. Wij hebben die klus met 3 personen in 2 weken geklaard!”

Samenspraak

Natuurlijk hebben Coen en André als team gezamenlijke opdrachtgevers. Tel daarbij op de 15 opdrachtgevers die ze individueel hebben. Coen geeft aan dat hij het best gedijt in een werkomgeving waar wat ‘reuring’ is en een gemoedelijke sfeer hangt. Zijn ambitie is om het programmeren tot en met de PLC onder de knie te krijgen.

André geeft aan dat de procestechniek altijd zijn interesse heeft gehad. “Als ik me nog eens op een ander vlak zou mogen begeven, dan zou ik anderen wel de kneepjes van het mooie vak willen overbrengen. In mijn huidige werk probeer ik altijd zoveel mogelijk in samenspraak met andere monteurs op de werklocatie te werken en in oplossingen te denken.”

Dit succesvolle team wordt overigens nog gesteund door een derde Knippenburger: moeder Knippenburg. Zij is op de achtergrond betrokken bij de bedrijven van beide mannen en verzorgt voor hen de boekhouding en de verzekeringen. Ook houdt zij de heren op de hoogte van de laatste ontwikkeling rondom de wet DBA. Haar bijdrage wordt door beide mannen zeer op de prijs gesteld: “Zij is degene die ons ontzorgt en ons laat doen waar wij goed in zijn!”

 
Taking Care of Business
Providing Technical Support