Aan het woord: Yvonne Lamers

Wil jij ook meer tijd hebben om te ondernemen?

Vanuit passie is een ondernemer zijn business gestart en uit ervaring weten we allemaal dat interne beslommeringen veel tijd kunnen opslokken. De belofte van Stroomlijnt is dat de klant weer de tijd krijgt om te ondernemen. Yvonne Lamers is bedrijfskundige met een mechanical engineering achtergrond. Als verandermanager binnen technisch MKB-bedrijven is ze werkzaam op het snijvlak van HR en processen. Sinds ruim twee jaar heeft ze haar eigen eenmanszaak, Stroomlijnt. Daarmee helpt Yvonne bedrijven met organisatie- en personeelsvraagstukken.

 

Managen van verwachtingen

Een vraagstuk begint meestal met de inrichting van de personele organisatie voor de ondernemer. Tot vijf medewerkers is er immers sprake van een hecht en zichzelf controlerend team waarbinnen de ondernemer vaak als projectleider fungeert. Groeit het team van vijf naar vijftien medewerkers dan moet er toch iets meer geregeld gaan worden. Duidelijke afspraken en het managen van verwachtingen worden belangrijker. Als ondernemer ben je de cultuurdrager van je eigen organisatie en heb je veel invloed op gewenst gedrag, maar helaas ook op ongewenst gedrag. Ofwel ‘niets menselijks is ons vreemd’.

In de fase van vijftien naar vijfentwintig medewerkers kun je het team niet meer alleen aansturen en komt de stap naar een lijn- of projectorganisatie. Die keuze is afhankelijk van de corebusiness, waarbij mengvormen ook mogelijk zijn. Op dat moment wordt het belangrijk welke bevoegdheden en verantwoordelijkheden bij welke functie horen, en dat iedereen zich daaraan gaat houden. Want dat voorkomt de zogenaamde een-tweetjes, achterommetjes en het tussen wal en schip vallen van belangrijke zaken!

Bij iedere groeifase – van vijfentwintig naar vijftig, naar vijfenzeventig, naar honderdvijftig – horen specifieke problemen en oplossingen. Als je durft te anticiperen en niet wacht tot de problemen ontstaan kan je dat veel tijd en geld besparen. Ieder bedrijf vormt een bedrijfscultuur die kan mee- of tegenwerken. Het is gelukkig niet zwart of wit, maar het veranderen van ongewenste cultuuruitingen zijn erg arbeidsintensief en veroorzaken vaak (tijdelijk) een interne gerichtheid die je als ondernemer kan doen gruwelen.

 

Ervaring

“Ik heb ruime bedrijfservaring als project-, procesmanager en leidinggevende binnen het MKB,”
vertelt Yvonne. “Gestart als technisch ingenieur bleek na verloop van jaren dat ik steeds meer geïnteresseerd was in, en gevraagd werd voor, het stroomlijnen van de bedrijfsvoering. Vervolgens heb ik een MBA bedrijfskunde/veranderkunde behaald om het puntje op de ‘i’ te zetten.”

Net als voor veel van haar collega-zzp’ers is ook voor Yvonne de afwisseling binnen de werkzaamheden van grote aantrekking. “Ik hou van diversiteit in vraagstukken,” legt ze uit. “Ik werk inmiddels voor een zevental bedrijven. Door het vraagstuk te analyseren, te vereenvoudigen, de beschikbare middelen van de organisatie doeltreffend in te zetten en vervolgens de implementatie te ondersteunen bereik ik het gewenste resultaat. Voor complexe vraagstukken waar extra expertise ingezet moet worden heb ik een partnership met een expert bedrijf in mens en organisatie.

Hoewel zeer zelfstandig hecht Yvonne veel waarde aan haar relatie met Mekano: “Mekano geeft mij de kans om mijn expertise in hun netwerk bekend te maken. We werken voor dezelfde klant en we spreken de taal van de techniek. Zo vullen we elkaar perfect aan in onze dienstverlening.”

 

Contact

Yvonne werkt projectmatig in Noord-Brabant en Limburg, zowel op locatie als vanuit haar thuisbasis ’s-Hertogenbosch. Een probleem voorleggen en sparren? Dat kan tijdens een vrijblijvende kennismaking. Ik deel graag mijn expertise en ik ben altijd geinteresseerd in de vraagstellingen van ondernemers. Mail naar yvonne@stroomlijnt.nl of bel +31 6 14 00 07 00. Wil je meer weten over Yvonne kijk dan op haar LinkedIn