Ken Hutchinson, project management ondersteuning

Intrinsieke motivatie is het sleutelwoord

Begonnen op de LTS en uiteindelijk door hard te werken geëindigd met een diploma HTS Economische Bedrijfstechniek. Dit kenmerkt de motivatie van Ken.

Vanaf jongs af aan was hij al bezig met zelf onderdelen in elkaar zetten, ontwerpen en het uitwerken van creatieve ideeën. Er kan dus wel gesteld worden dat Ken vanuit zichzelf de interesse voor de techniek heeft kunnen ontwikkelen. 
Door elke dag zo’n 2 uur aan reistijd te besteden om op het werk te geraken kenmerkt wederom zijn sterke wil en doorzettingsvermogen.

“Jij zou ZZP’er moeten worden”

Tijdens zijn werkperiode bij Siemens kwam Ken tot de ontdekking dat hij meer uitdaging wilde dat hij zijn werkscope wilde verbreden en werd hem geadviseerd om ZZP’er te worden. Via LinkedIn is het contact ontstaan met Mekano. Na een intakegesprek werd al snel een passende opdracht gevonden en kon hij aan de slag bij Jacobs Douwe Egberts als werkvoorbereider en de laatste periode als project management ondersteuning.

Voedingsmiddelenbranche

“De voedingsmiddelenbranche is een branche die mij goed ligt”, aldus Ken. “Deze branche kenmerkt zich door hoge technische complexiteit, het werken volgens strenge richtlijnen wat betreft hygiëne en het uitleveren van een, in dit geval, A-merk product.” “Ik voel me hier op mijn plek.” Het zou overigens wel dichterbij huis mogen zijn, grapt hij. “Dan heb ik in de avond meer tijd voor mijn eigen activiteiten.” “Ik verbouw namelijk mijn eigen gewassen op het land en ben zoveel mogelijk zelfvoorzienend.”

Van Yellow naar Green Belt


“Blijven ontwikkelen is belangrijk.” Ken heeft niet stilgezeten naast zijn drukke baan. De ‘Lean Yellow Belt’ is namelijk behaald. Het doel is uiteindelijk om nog meer ‘Belts’ te behalen. “Door een bepaald talent en hard werken te combineren, ben ik tot deze resultaten gekomen”, aldus Ken.

“Denk aan de belastingdienst”

Of hij nog tips heeft voor beginnende ZZP’ers? Het is belangrijk om geld te reserveren en niet meteen alles wat er binnenkomt, direct uit te geven. Aangezien er meer inkomen wordt gegenereerd dan bij loon uit dienstbetrekking is dit verleidelijk, maar niet zo verstandig. “Pas op voor de belastingdienst”, grapt hij. “Zij komen uiteindelijk toch aan je adres.”
Daarbij ziet hij nog veel kansen voor nieuwe ZZP’ers. “Er zijn zoveel opdrachten in de techniek dat je echt niet verlegen hoeft te zitten om opdrachten.”

Gegarandeerd binnen 30 dagen geld

Mekano heeft als garantie dat ze binnen 30 dagen betalen. Als je pas laat betaald krijgt, kan dat heel vervelend zijn. Daarom betalen wij altijd binnen 30 dagen na ontvangst van je factuur. Hoe mooi is het dan dat Ken Hutchinson dit als positief punt aanreikt over Mekano. Een mooier compliment hadden wij niet kunnen krijgen.