“Mekano heeft destijds ‘goed geproefd’ wat Maître Paul nodig had!”

“Mekano heeft destijds ‘goed geproefd’ wat Maître Paul nodig had!”

Marcel van Gogh, Manager Technische Dienst

Marcel van Gogh, Manager Technische Dienst, heeft in zijn drukke schema toch tijd voor Mekano vrij gemaakt. “Eigenlijk alles wat te maken heeft met techniek binnen Maître Paul valt qua verantwoording onder onze afdeling.” Hoog tijd om hier meer over te horen.

Maître Paul is een dochter van Châteraisé, een Japans merk voor exclusieve patisserie. 70% van de totale omzet wordt gegenereerd uit de Japanse markt.
Marcel geeft aan dat je kunt merken dat er veel geïnvesteerd wordt in de kwaliteit en niet zozeer in de kwantiteit. De Japanse markt heeft zeer strenge eisen qua kwaliteit en hygiëne. Dit zie je ook terug in een efficiënt ingerichte productieomgeving wat voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen en welke uitgerust is met een modern machinepark.

Brok aan ervaring

21 jaar geleden is Marcel gestart binnen Maître Paul. Marcel is dus iemand die mij veel kan vertellen over de industrie en die een duidelijke visie en mening heeft over de toekomst.

Gestart als ‘ingehuurde E-monteur’ kwam hij later in vaste dienst als storingsmonteur. Na 11 jaar heeft hij de opstap naar coördinator gemaakt, met als laatst promotie sinds 1.5 jaar Manager Technische Dienst.

Marcel is verantwoordelijk voor het oplossen van storingen aan de productielijnen en het uitvoeren van onderhoud aan de machine en gebouwen. Zijn kennis houdt hij up-to-date door het blijven volgen van cursussen. De nieuwe staat alweer gepland, lacht hij. “Ik ga volgend jaar mijn tanden zetten in een cursus projectmanagement.”

Zijn contact met Mekano gaat al vele jaren terug. Ooit gestart in het contact met oud Mekano- Directeur, Jeroen Van der Velden. “Die snapte hoe het werkte. Van der Velden stak zelf als monteur de handen uit de mouwen en kwam ‘proeven’ waar Maître Paul naar op zoek was. Niet alleen qua capaciteit maar zeker ook qua mentaliteit, aldus Marcel.” Maître Paul en Mekano hebben de samenwerking sinds begin dit jaar weer geïntensiveerd. “Sinds januari is het grootste gedeelte van het personeel bestand van de TD van Mekano.”

Waarom flex?

“Ik moet wel,” geeft van Gogh aan. “Ik heb zelf niet voldoende mankracht in vaste dienst om de 3 ploegencyclus te bemannen dus daarvoor heb ik flexkrachten nodig. “Op dit moment kunnen we niet aan eigen personeel komen door de aantrekkende economie en een groot te kort aan technische mensen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd binnen de technische dienst een kritisch punt wat mij voor de toekomst ook scherp houdt.” Dit jaar gaat de laatste met pensioen en afgelopen jaar zijn er 3 mensen met pensioen gegaan. “Ik zoek dus altijd naar ervaren mensen die weten wat ze kunnen op E gebied, aangevuld met mechanische kennis. Maar zeker zo belangrijk, mensen die zien hoe wij hier werken en aan welke strenge hygiëneregels wij ons dienen te houden. Die de spelregels begrijpen en hun afspraken nakomen.” En dit zoek ik in alle medewerkers. Zowel in flex als vast!”

Ambitie

Eén van de ambities van Van Gogh is om de downtime te reduceren naar 1,8%.
Dit staat (maart jl.) nog op 2,05% dus daar kunnen we met het technisch team nog een verbeterslag slaan!