IK WIL DIRECT REAGEREN

11. Manager Interim

Recruiter Techniek


 RICHTING: Metaal | SECTOR: Hoofdkantoor
 NIVEAU: HBO
 Dagdienst
 Noord-Brabant
 01/07/2018 - 01/07/2019


OMSCHRIJVING
Vacature Recruiter Techniek bij mekano

Vind jij het prettig om zonder stropdas en jasje naar je werk te gaan, gewoon lekker als jezelf? Wil jij liever veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je baan, in plaats van elke week een 'afrekening' op KPI's en op die manier bijsturing krijgen? En hoe denk je eigenlijk over een werkplek waar je morgenvroeg in plaats van 08.30 uur ook om 09.00 uur kunt arriveren, en dan géén verantwoording hoeft af te leggen over waar je was? Wij hebben een vacature voor een Recruiter Techniek. Voor iemand die een goed operationeel plan kan schrijven en kan onderbouwen richting de directie. Voor iemand die het een uitdaging vindt om technische zzp'ers in de markt te vinden en te binden aan de organisatie. Voor een recruiter die graag meewerkt om de onderneming van onze zzp'ers te laten floreren.

Wat je als recruiter techniek doet als je bij Mekano werkt:

- Een plan maken. Welke zzp'ers ga je werven, in welke regio's en met welke middelen? Heb je goede ideeën voor een wervingscampagne? Onderbouw je plan en overtuig het MT zodat je budget krijgt en gefaciliteerd wordt om je plan ook uit te voeren.
- Lol maken. We zijn ervan overtuigd dat, als je plezier hebt in je werk, je goed presteert. En als je beter presteert, mag je uiteindelijk op kosten van Mekano lol gaan maken in Portugal bijvoorbeeld. Of gewoon in de kroeg, als hij weer iets bedacht heeft om te vieren bijvoorbeeld.
- Zzp'ers vinden, bereiken, bellen en ontmoeten. Lassers, monteurs, engineers of managers. Gewoon omdat je hen wilt leren kennen en omdat je geïnteresseerd bent in wat ze ècht graag willen doen. Zodat ze de juiste opdrachten aangeboden krijgen. Of omdat ze jou soms nodig hebben om bij dat ene bedrijf die ene opdracht te krijgen. Of om ze te adviseren over de Wet DBA of de AVG.
- Zzp'ers verwelkomen. Stel: je doet wat je leuk vindt en dat levert nieuwe aanmeldingen van zzp'ers op. Dan benader je hen en bekijk en bespreek je of hun dienstverlening bij ons concept past. Ook initieer je een persoonlijk gesprek met degene binnen Mekano die het meeste voor die zzp'er kan betekenen. Of jij dat nu zelf bent, een consultant techniek, of iemand van de binnendienst. Je zorgt voor een warm welkom bij Mekano.
- De database optimaal bijhouden. Want die database, die heb je nodig. Om opdrachtgevers blij te kunnen maken of om de consultants blij te kunnen maken. Om de snelheid en efficiëntie erin te houden en om zzp'ers niet uit het oog te verliezen. We waarderen het al helemaal als jij ook nog de ervaring meebrengt om die database slimmer in te richten of slimmer te gebruiken.
- Corporate Recruitment. Buiten het werven van zzp'ers, vragen we je ook om voor de functies binnen Mekano zelf te werven en te selecteren. Daarvoor werk je ook samen met bijvoorbeeld uitzend- of werving en selectiebureaus. Je vertegenwoordigt Mekano dan ook als werkgeversmerk. Jij vertegenwoordigt Mekano in de markt.
- Marktontwikkelingen volgen en daarop inspelen: adviseren welke profielen in welke regio's geworven moeten worden om Mekano ook in de toekomst aan voldoend einzetbare zzp'ers te helpen.

Wat vragen we van kandidaten die willen solliciteren?

Als je makkelijk contacten legt, technisch inzicht hebt en handig bent op social media en internet, dan kom je best al een eind. Maar we beloven wel kwaliteit, dus het is belangrijk dat je óók goed kunt inschatten over welke technische vaardigheden mensen beschikken en bij welke opdrachtgevers welke zzp'ers zichzelf wel of niet als een boutje in een moertje voelen. En omdat je de belangen van drie partijen behartigt, is een goed stel hersenen ook belangrijk. We weten dat opleiding niet alles zegt, maar we denken wel dat een afgeronde HBO-opleiding alvast een stap in de goede richting is. Als laatste vragen we dat je fulltime beschikbaar bent, dat is hier 40 uur per week.

Wat kunnen we je bieden?

Uiteraard krijg je er ook wat voor terug: prima passende arbeidsvoorwaarden, waar we wel uitkomen met elkaar, een jaarcontract dat bij gebleken geschiktheid wordt omgezet naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd, en er liggen allerlei kansen om zelf echt inbreng te hebben in de inhoud van je werk. In de manier waarop je werft. Een platte organisatie, informeel, waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid hebt. Dat moet toch op z'n minst een belletje voor méér informatie waard zijn, niet? Dat kan via 088-5983312 of via 06-57935867. Wil je eerst liever via de mail contact, dan kan dat via recruitment@mekano-group.nl


IK WIL DIRECT REAGEREN INLOGGEN