IK WIL DIRECT REAGEREN INLOGGEN

Maintenance Engineer RICHTING: WTB | SECTOR: Voeding- en genotmiddelen industrie
 NIVEAU: HBO
 Noord-Brabant


OMSCHRIJVING
Maintenance Engineer
About this vacancy
Location: Netherlands : Den Bosch
Discipline: Supply Chain
Working Experience: 3 - 5 Years
Education: 04 - HBO
Type of Contract: Fixed Term
Apply Before:


In Den Bosch staat onze meest complexe brouwerij van Europa waar we meer dan 6 miljoen hectoliter bier per jaar brouwen. Veiligheid is prioriteit voor onze mensen en producten. Om continu te blijven verbeteren zoeken wij een Maintenance engineer die kan bijdragen aan de betrouwbaarheid van onze productielijnen.

Wat ga je doen?
Je komt te werken in het Maintenance Engineering team dat bestaat uit Maintenance Engineers (aangevuld met inhuur voor Projecten en grote verbeteracties). Dit team is onderdeel van de Onderhoudsgroep dat  uit ongeveer vijftig medewerkers bestaat en verantwoordelijk is voor het onderhoud aan de productie-installaties van de Brouwerij in Den Bosch. De Onderhoudsgroep werkt nauw samen met de Installatiebeheerders binnen de productieafdelingen. Daarnaast is er veel samenwerking met de andere brouwerijen, onze internationale afdeling Group Supply Chain en Europa.

Als Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en optimaliseren van het onderhoud aan de productie-installaties van de Brouwerij Den Bosch. Het doel hiervan is een maximale installatiebeschikbaarheid tegen minimale kosten. Dit doe je door het onderhoud te optimaliseren binnen de kaders van de productierichtlijnen, het operationeel plan en het budget. Je beheert, implementeert en optimaliseert daarbij de standaarden voor onderhoud, o.a. door intensief gebruik te maken van de bestaande data uit het SAP systeem en andere informatiebronnen.

Heineken maakt gebruik van de TPM-methodiek en dit is dan ook onderdeel van je dagelijks werk. Kennisoverdracht en coachen van betrokkenen binnen en buiten Heineken is een belangrijk speerpunt; je stuurt technische collega’s functioneel aan bij de verbeteringen die je doorvoert. Je hebt daarnaast kennis van reliability en maintenance engineering tools als FMECA,RCM, LCC, spare parts management, en past deze tools toe naar gelang de aard van het op te lossen probleem.
Je werkt intensief met ons SAP PM-systeem en soms ook SAP-MM, waarin je verbeteringen aanbrengt en onderhoudoptimalisaties borgt. Daarvoor werk je niet alleen samen met Productie en Onderhoud, maar ook met de afdelingen als Inkoop, Technisch Magazijn en Technologie.

Samen met je leidinggevende stel je een persoonlijk ontwikkelplan op en werk je aan je eigen ontwikkelpunten. Je rapporteert aan de manager Onderhoudsgroep en je standplaats is Den Bosch.

Als Maintenance Engineer ben je onder andere verantwoordelijk voor:
• Het zelfstandig trekken van projecten ten aanzien van het optimaliseren van het onderhoud aan de productie-installaties
• Verhogen van de performance van de installaties door gebruik te maken van data analyses en reliability engineeringmethodieken
• Het ontwikkelen plus bewaken van standaarden en voorschriften voor (autonoom) onderhoud en nieuwbouw;
• Het toezien op de toepassing van wettelijke regelgevingen;
• Het evalueren van de effectiviteit van het huidige onderhoudsplan en het doorvoeren van verbeteringen in deze plannen;


Interesse in deze opdracht? Bel naar 088-5983300 en vraag naar Drik Brands. Je kunt ook reageren via de blauwe knop op deze pagina of een mail sturen naar drik.brands@mekano-group.nl

IK WIL DIRECT REAGEREN