IK WIL DIRECT REAGEREN INLOGGEN

Manager Engineering Referentie:  70148
 RICHTING: Bedrijfskunde | SECTOR: Transport, Logistiek en Overslag
 NIVEAU: HBO
 Noord-Holland


OMSCHRIJVING
Voor één van onze opdrachtgevers in het openbaar vervoer zijn we op zoek naar een  interim Manager Engineering.

Wie zoeken we?
Wij zoeken een manager die snapt waar het in de techniek om gaat en weet wat wel kan en wat niet kan. Je bent duidelijk in je verwachtingen, je brengt structuur aan en je stuurt actief op de juiste houding en het juiste gedrag. Je hebt ervaren dat voorbeeldgedrag de sleutel is tot succesvol veranderen. Veiligheid voorop, integer handelen, openheid, klantgerichtheid, hulp vragen en geven, efficiënt werken en luisteren naar medewerkers is voor jou vanzelfsprekend. Je sluit met jouw stijl van leidinggeven aan op de ontwikkelfase van je afdeling en je team. Je bent zichtbaar als leidinggevende en omgevingsbewust. Je communiceert helder en schakelt makkelijk tussen verschillende niveaus.

Wat ga je doen?
Binnen deze functie ben je als manager Engineering verantwoordelijk voor het aansturen van een team van 12-15 technici. Het team bewaakt de prestaties van de aan hen toegewezen voertuigseries, initieert technische maatregelen om de doelstellingen te realiseren op het gebied van Betrouwbaarheid, Beschikbaarheid, Veiligheid en Kosten. Je actualiseert onderhoudsconcepten en het meerjaren (onderhoud)programma voor Railmaterieel. Daarnaast ben je als manager Engineering verantwoordelijk voor het maken van verbetervoorstellen gebaseerd op analyses en waarnemingen uit de praktijk. Je behandelt alle modificatiewensen en -eisen van de afdeling Vervoer/Commercie en beoordeelt samen met jouw team functioneel deze modificaties. Binnen deze functie fungeer je ook als contactpersoon richting de werkplaatsen en voer je gesprekken met leveranciers om belangen van Railmaterieel te behartigen. Tevens ben je in staat de voorkomende veiligheidsstoringen te onderzoeken en verbetervoorstellen in te dienen om de veiligheid van het materieel te waarborgen. Kortom jij en je team dragen maximaal bij om de uitval van voertuigen tijdens de exploitatie tot een minimum te beperken, zodat de reiziger kan rekenen op een betrouwbaar en veilig voertuig tijdens de dienstregeling.

Je profiel
Je bent als manager Engineering in het bezit van een HBO/WO-diploma in technisch (-bedrijfskundige) richting aangevuld met relevante trainingen en hebt minimaal 5-10 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in een technisch/commerciële omgeving. Je hebt aantoonbaar leidinggevende ervaring en capaciteiten. Kennis van en/of ervaring met moderne onderhoudsconcepten zoals RCA, RCM, RBM, FMECA is een grote pre.

Verder geldt:
- Kennis van asset management en de ISO-55000 standaard;
- Engels en/of Duits/-taal is een pre;
- Ervaring met SAP of vergelijkbaar ERP-systeem is een pre;
- Kennis van en/of ervaring met rail- en voertuigtechniek is een pre.

Startdatum opdracht: zsm
Duur: 6 maanden
Aantal uur per week 36 uur.

Interesse in deze uitdagende opdracht? Bel 088-5983300 of 06-5793 5867 en vraag naar Peter Haasakker.
Mailen kan ook: peter.haasakker@mekano-group.nl

IK WIL DIRECT REAGEREN