IK WIL DIRECT REAGEREN INLOGGEN

Safety Engineer / Veiligheidskunde Referentie:  70154
 RICHTING: Werktuigbouwkunde | SECTOR: Olie-industrie
 NIVEAU: HBO+
 Dagdienst
 Noord-Holland


OMSCHRIJVING
Veiligheidskundige voor het opstellen Handboek Electrische Veiligheid

Voor een opdrachtgever in het Noord-Holland zijn wij op zoek naar een:
Veiligheidskundige voor het opstellen Handboek Electrische Veiligheid.

Onze opdrachtgever is een groeiende organisatie die materialen maakt voor de olie- en gasindustrie. Wat deze materialen zo bijzonder maakt is, dat deze ter vervanging dient van de traditionele stalen onderdelen. De materialen zijn langer in lengte, sterker en lichter dan de traditionele voorganger. Dit maakt het mogelijk om veel sneller en goedkoper tot een eeindproducte te komen.

Als veiligheidskundige ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van het "Handboek Electrische Veiligheid".
Voor de concrete invulling van omgaan met veiligheid en gezondheid in de elektrotechnische branche bestaan sindsdien diverse normen en richtlijnen. Het probleem van normen en richtlijnen is dat ze voer bieden voor discussie. Want brengen normen nou verplichtingen met zich mee of niet?
Een norm geeft de standaard waaraan je moet voldoen aan, maar is geen verplichting als je een ander oplossing hebt die minstens even veilig of even goed is. Om duidelijkheid te verschaffen is sinds 1997 het Arbobesluit van kracht dat "uitleg geeft aan de wettelijke regels met betrekking tot de aanleg en het veilige gebruik van elektrotechnische installaties". Hier komt de bekende NEN 3140 om de hoek kijken.

De veiligheidskundige vertaalt voor onze opdrachtgever de NEN3140 naar de eigen bedrijfssituatie van onze opdrachtgever.
Je legt vast wat medewerkers moeten kunnen en welke eisen worden gesteld aan installaties en de organisatie.
je omschrijft wat de Installatie Verantwoordelijke (IV), en wat de Werk Verantwoordelijke (WV) doet. Daarnaast defineer je wanneer iemand een Vakbekwaam Persoon (VP) is en wanneer deze persoon een Voldoende Onderricht Persoon (VOP) is.
De procedures/processen omtrent het bedienen van/werken met elektronische middelen moet in een handboek worden vastgelegd en er moeten werkplaats instructiekaarten worden gemaakt. Hierbij rekenming houdens met het niveau van de mogelijke gebruikers.

Na het schrijven, implementeren je samen met de collega's het NEN 3140 Veiligheidshandboek  en weten u en uw collega's precies hoe ze moeten zorgen voor een veilige elektrische bedrijfsvoering binnen uw organisatie.
Je bent onderdeel van een ambitieus en professioneel team en medeverantwoordelijk voor het tijdig en veilig aanwezig maken van de te gebruiken materialen, zodat een ongestoord productieproces plaats kan vinden.

Wie ben jij?
Jij hebt relevante werkervaring als veiligheidskundige op het gebied van NEN3140
Goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift
Jij bent iemand die kan samenwerken, gedisciplineerd is en accuraat en secuur te werk gaat.

Start: Zo snel mogelijk.

Interesse in deze uitdagende opdracht? Bel 088-5983300 of 06-5793 5867 en vraag naar Peter Haasakker.
Mailen kan ook: peter.haasakker@mekano-group.nlIK WIL DIRECT REAGEREN