Nieuwsbrief april 2018

Richard Vreeke, Senior Mechanic Operational Maintenance

“Het proces van knol tot frietje is machtig mooi”

Richard Vreeke is als vast contactpersoon bij Mekano werkzaam voor Lamb Weston/Meijer bij Plant Kruiningen. Twaalf jaar geleden startte hij er als lijnmonteur. Na ruim vijf jaar werkt hij er als werkvoorbereider, tot zich in 2013 de kans voordoet om als supervisor door te groeien. Deze functie wordt bij Lamb Weston/Meijer omschreven als Senior Mechanic Operational Maintenance. Voor Richard betekent dit de dagelijkse aansturing van de dagdienstmonteurs en de verantwoordelijkheid voor het onderhoudsplan.

Lees het volledige interview


Johan Otten, Technische Dienstverlening Otten

“Mekano zoekt nog steeds werk wat bij me past!”

Johan Otten kwam in 2011 via een vriend bij Mekano terecht. “Ik had op dat moment nog best veel vraagtekens om als zzp’er aan de slag te gaan”, zegt hij. “Mekano nam de twijfels weg. Dankzij hen heb ik de stap naar vrijheid en mogelijkheden gezet.”

Uitdaging en afwisseling

Ondertussen zijn we zeven jaar verder en is Johan een zzp’er die zeer veel opdrachten voor Mekano heeft uitgevoerd. Als allround mechanisch monteur heeft hij diverse klussen voor onder meer Marel Poultry en Marel Benelux gedaan en langlopende opdrachten bij Bosch Transmission Technology ingevuld.

Lees het volledige interview


Nieuwe EU-wetgeving betekent betere gegevensbescherming voor jou!

Op 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Facebook meldt dit al paginagroot in alle landelijke ochtendbladen. Als Mekano willen en mogen we hier niet in achterblijven. Laten we beginnen met ons privacy statement:

Privacy Statement

Mekano is transparant over de wijze waarop zij omgaat met persoonsgegevens van zzp’ers, opdrachtgevers en medewerkers. Zij gaat hier integer en professioneel mee om en eenieder kan er op vertrouwen dat de veiligheid van deze gegevens is gewaarborgd.

 

Simpel gezegd beloven wij dat wij zorgvuldig omgaan met de door jou aan ons verstrekte informatie. Om dit te controleren presenteren wij binnenkort het platform waarbij je volledige inzage hebt in de persoonsgegevens welke wij vastgelegd hebben en gebruiken richting opdrachtgevers. Daarnaast biedt het platform ook de mogelijkheid om zelf je gegevens te updaten met de laatst opgedane ervaring en opleiding. Hierdoor komen steeds meer opdrachten binnen handbereik.
Anderzijds willen wij je ook waarschuwen zelf na te gaan in hoeverre de AVG van toepassing is op je eigen organisatie. Je bent tenslotte zelf ook een ondernemer/onderneming:

  • Laat je in ieder geval informeren via de website: hulpbijprivacy.nl zodat je mee kunt praten over dit onderwerp
  • Denk niet: ‘Ik hoef niets met de nieuwe privacywet.’ De nieuwe privacywet geldt voor álle ondernemers!
  • Trek tijd en geld uit om te voldoen aan de privacywet
  • Vraag om hulp om te voldoen aan de nieuwe privacywet