VCA diploma in 2 dagen!

Het is voor bedrijven die VCA gecertificeerd zijn, verplicht om medewerkers in voldoende mate te scholen en in het bezit te laten zijn van een geldig VCA diploma.

Er zijn twee mogelijkheden. Met het Basis Veiligheid VCA diploma (B VCA) laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is in de VCA. U geeft daarmee dus aan, dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen.

Indien u een leidinggevende functie heeft, dan dient u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL -VCA) te hebben. Daarmee geeft aan dat u zelf veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft.

Inleiding

  • De 2-daagse basiscursus VCA Basisveiligheid (B-VCA) is speciaal edoeld voor personen die voor hun werkzaamheden het VCA Diploma moeten hebben en zekerheid willen op slagen.
  • Met behulp van het duidelijk geschreven cursusboek worden de cursisten door een ervaren instructeur voorbereid op het B-VCA examen, waar de cursus mee wordt afgesloten. Tezamen met een presentatie worden de meest noodzakelijke zaken behandeld welke terug kunnen komen in het examen.
  • Indien u niet slaagt, kunt u bij HER kosteloos de opleiding overdoen. De examenkosten zullen opnieuw in rekening gebracht worden
Doelgroep en toelating

De 2 daagse VCA basisveiligheid cursus is bestemd voor medewerkers van bedrijven die werkzaam zijn in onder andere de aannemerij, (petro-)chemische industrie, metaal, elektro, transport en logistiek, etc

Doel van de cursus

Na afronding van de cursus Basisveiligheid VCA ben je in staat onveilige en ongezonde situaties beter te herkennen. U kunt maatregelen nemen om risico’s te vermijden in gevaarlijke omstandigheden en hebt kennis van beschikbare hulpmiddelen op het gebied van veiligheid. Ook hebt u inzicht in de Arbo-wet.

De open Inschrijving cursus B-VCA bestaat uit twee lesdagen van 08.00 tot 15.30 uur. De groep bestaat gemiddeld uit 5 tot 15 deelnemers. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen.

Wanneer

Nog niet bekend.

 

Schrijf je in voor deze cursus