Storing zoeken

Tijdens de cursus Efficiënt storingzoeken wordt de kern van een probleem opgezocht. Storingsoorzaken worden op basis van feiten onderzocht, niet op basis van aannames en hypothesen. Alle tools die voor handen zijn om tot een goede root cause analysis (RCA) te raken komen tijdens de cursus RCA aan de orde. Deze cursus zal ertoe leiden dat complexe problemen met vertrouwen worden aangepakt en herhaling wordt voorkomen.
Voor wie?

Installatiebeheerders, medewerkers in productie- en onderhoudsdiensten zoals monteurs, operators, proces en maintenance engineers, werkvoorbereiders, kwaliteit en veiligheid medewerkers en andere betrokkenen in processen ter verbetering van de bedrijfszekerheid.

Doelstelling

Na afloop van de cursus Efficiënt storingzoeken met RCA ben je in staat een probleem concreet en specifiek te beschrijven, feiten van meningen te scheiden en aannames te checken door vragen te stellen. Complexe en atypische storingen worden in multidisciplinaire teams aangepakt en vermoedelijke oorzaken worden beoordeeld (getest) voordat u kiest voor onderzoek en maatregelen. U leert kennis te delen over de technieken en komt zo tot echte oplossingen.

Doel van het werken met RCA, root cause analysis, is het reduceren van faalkosten, verliezen en incidenten. Storingen beter oplossen, kortere doorlooptijd van onderzoeken en vastleggen van kennis en ervaring. Betere communicatie met één methode voor de werkvloer, de staf en het management. RCA oorzaakanalyse is de basis voor 5 Why, ATS, fishbone, foutenboom, bow tie, Tripod en Kaizen. Het is de essentie van een lerende organisatie en een basis voor continue verbeteren.

De methode is bruikbaar voor incidentanalyses in ieder werkproces, waardoor samenwerking tussen teams en afdelingen sterk vereenvoudigd wordt.

Wanneer

Nog niet bekend.

 

Schrijf je in voor deze cursus